Kersen en Chocolade Cake

Kersen en Chocolade Cake

Stapletons eigen versie van de beroemde Black Forest Gateau! Deze heerlijk vochtige taart combineert de smaak van kersen met intense donkere chocolade. Heerlijk geserveerd met room, ijs en – natuurlijk! – yoghurt

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 180 gr.C.  Vet een 30 cm rond cakeblik in.
  2. Snij de kersen in vieren.  Giet de helft van de yoghurt in een grote kom (zet de rest in een schaaltje in de koelkast en geniet daar later van).
  3. Giet de gemalen amandelen en de suiker in de kom met de yoghurt en doe een kwart van het meel erbij.  Voeg er wat kersen aan toe en wissel dan af met een laagje meel en een laagje kersen totdat alles op is en de kersen goed met meel bedekt zijn.
  4. Voeg de overige ingrediënten toe in bovenstaande volgorde incl. de eieren en meng alles goed samen.
  5. Schep het mengsel gelijkmatig in de ingevette cakevorm en maak de bovenkant glad.
  6. Bak ongeveer 45-60 minuten totdat de cake goed gerezen en goudbruin is. (’t Is soms een goed idee om een stuk vetvrij papier over de cake te leggen om te voorkomen dat hij te bruin wordt!)  De cake is klaar als een prikker schoon eruit komt.
  7. Laat de cake 15 minuten in het blik op een rooster afkoelen, draai hem dan voorzichtig om op het rooster en bestrooi met poedersuiker als U dat wilt.

Ingrediënten

½ Pot Stapleton Kersenyoghurt en gebruik de lege pot als Uw maatbeker
½ pot gemalen amandelen
1 pot suiker
1 pot zelfrijzend bakmeel
200 gr geglaceerde kersen
1 theelepel bakpoeder
½ pot zonnebloemolie
4 kleine eieren
75 gr brokjes bittere chocolade
1-2 eetlepels poedersuiker om te bestrooien (als U wilt)
Boter om het blik in te vetten