Kerstkoekjes

Kerstkoekjes

Wij houden van Kerstmis en daarom geven wij u ons recept voor deze leuke Vanille Kersthartjes.  Het is heel eenvoudig en leuk om gedurende de schoolvakantie met de kinderen te doen.  U kunt ze ook nog leuk versieren met glazuur en suikerballetjes.

Bereidingswijze

  1. Meng de poedersuiker, vanille-extract, eierdooier en boter.  Roer met een houten lepel (of doe het in een keukenmachine) tot een gladde massa.  Voeg de bloem toe en meng tot een stevig deeg.  Verdeel in twee helften en maak daar twee ronde schijven van.  Wikkel in huishoudfolie en leg 20-30 minuten in de koelkast.
  2. Zet de oven aan op 190C/fan 170/gas 5. Neem twee bakplaten en bedek ze met bakpapier.
  3. Bestuif het keukenblad met wat bloem en rol het deeg uit tot het ongeveer 5mm dik is.  Steek met een hartvormig uitsteekvormpje de koekjes uit en leg ze op de bakplaat.  Bak ze in het midden van de oven in 10 – 12 minuten lichtbruin en gaar.
  4. Neem de koekjes van de plaat af en laat ze op een rooster afkoelen. Bestuif ze wanneer ze afgekoeld zijn  met poedersuiker.

Ingrediënten

140g gezeefde poedersuiker
1 tsp vanilla-extract
1 eierdooier
250g boter, in kleine stukjes gesneden
375g gezeefde bloem.