Kokos en Nectarine Cupcakes

Kokos en Nectarine Cupcakes

Deze heerlijke cupcakes zijn makkelijk te maken met de kinderen en je hebt niet eens een weegschaal nodig. Gebruik gewoon de yoghurtpot als uw meetbeker. Voor dit recept heeft U papieren vormpjes nodig en een 12-cup cupcake bakblik. Verwarm de oven voor op 180 graden C.

Bereidingswijze

  1. Giet de yoghurt in een grote kom (zet het restant in de koelkast en geniet daar later van).
  2. Met de lege yoghurtpot als Uw maatbeker, voeg de gemalen amandelen, de gemalen kokos, suiker, zelfrijzend bakmeel en zonnebloemolie toe aan de kom.
  3. Breek de eieren over de ingrediënten, voeg het bakpoeder toe en roer het beslag met een houten lepel tot het goed gemend is.
  4. Schep het beslag in de papieren cupcake vormpjes zodat ze ongeveer half vol zijn (misschien is er dan nog genoeg over voor een tweede baksel!).
  5.  Bak ze ongeveer 15 – 20 minuten op 180 graden C totdat ze goed gerezen en goud-bruin zijn.
  6. Zet de cakes op een rooster om af te koelen.

Ingrediënten

½ pot Stapleton Nectarine & Passievruchtenyoghurt
¼ pot gemalen amandelen
¼ pot gemalen kokos
1 pot fijne kristalsuiker
1 pot zelfrijzend bakmeel
½ theelepel bakpoeder
½ pot zonnebloemolie
3 grote eieren

Om de ingrediënten te meten, giet deze direct van het pak in de lege yoghurtpot. Wanneer het recept 1 pot voorschrijft dan moet deze tot aan de rand vol zijn.